perjantai 14. lokakuuta 2016

Siemennäkkäreitä

Ensimmäinen versio

Jokunen aika sitten yksi jos toinen valveutunut henkilö laati siemennäkkäreitä. Minä sain sellaista herkkua nauttia ystäväni luona. Hän oli ohjeen napannut maissijauhopussin kyljestä. Se menee näin:

2dl maissijauhoja
1dl auringonkukansiemeniä
1dl pellavansiemeniä
0,5dl rypsiöljyä
2dl kiehuvaa vettä
1rkl hienonnettuja fenkolinsiemeniä

pinnalle esim.
auringonkukansiemeniä
sormisuolaa

- Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sitten öljy ja kiehuva vesi. Sekoita tasaiseksi.
- Nostele taikina leivinpaperin päälle. Aseta toinen leivinpaperi taikinan päälle ja kaulitse levyksi. Minä lintsasin kaulimisesta, sillä taikina litistyi hyvin pellin kokoiseksi käsin painamalla.
- Ripottele pinnalle maun mukaan esim. suolaa ja siemeniä.
- Paista +150C noin 40 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.
- Anna jäähtyä ennen paloittelua.

Toinen versio

Kodin Kuvalehti julkaisi lokakuussa 2016 Gluteenittomat herkut -kirjasen, jota olen uutterasti tutkinut. Siellä siemennäkkäriksi tällainen ehdotus:

1dl auringonkukansiemeniä
1dl seesaminsiemeniä
0,5dl pellavansiemeniä
0,5dl kurpitsansiemeniä
0,5dl kurpitsansiemeniä
2dl kiehuvaa vettä
0,5dl öljyä
1tl suolaa

pinnalle sormisuolaa

- Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää öljy ja kiehuva vesi. Sekoita tasaiseksi.
- Nostele taikina leivinpaperin päälle. Aseta toinen leivinpaperi taikinan päälle ja kaulitse levyksi. Minä lintsasin kaulimisesta, sillä taikina litistyi hyvin pellin kokoiseksi käsin painamalla.
- Ripottele pinnalle maun mukaan esim. suolaa ja siemeniä.
- Paista +175C noin 50-60 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.
- Anna jäähtyä ennen paloittelua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti