maanantai 3. lokakuuta 2016

Intialainen kasvispata uunissa - eräänlainen kaapinsiivouspöperö

Iso vuo'allinen kasviksia maustuu ja hautuu uunissa vallan helposti. Jo ensimmäisellä kerralla lisäilin joukkoon muitakin nurkissa olevia kasviksia, koska tuntui siltä, että ohje sen sallisi. Tässä kuitenkin alkuperäinen ohje, joka on peräisin Kodin Kuvalehdestä 19/2016.

1 iso tai 2 pientä munakoisoa
2tl garam masalaa (yksi uusista maustesuosikeistani, valmis sekoitus vaikka mihin)
0,5tl suolaa
2 + 2rkl öljyä
4 pientä perunaa
1 kukkakaali
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
pala tuoretta inkivääriä
1tlk (380g) kikherneitä
1tlk tomaattimurskaa
1dl vettä
3tl currya
1tl suolaa

- Kuumenna uuni +250C.
- Halkaise munakoisot kahtia ja tee veitsen kärjellä kevyet viillot leikkauspintaan (Ensimmäisellä kerralla osui paksuhko munakoiso, jonka sitten siivutin neljään osaan.). Ripottele pinnalle garam masalaa ja suolaa. Sivele pinnalle öljyä.
- Kuori ja kuutioi perunat. Pilko kukkakaalit, kuori ja hienonna sipuli, valkosipulit ja inkivääri.
- Sekoita uunivuoassa vihannekset, valkosipuli, inkivääri, kikherneet liemineen sekä tomaattimurska. Sekoita joukkoon vesi, öljy, curry ja suola. Nosta vuoka uuniin ja kypsennä 10 minuuttia.
- Aseta vuoan päälle munakoisot ja kypsennä vielä puoli tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti