maanantai 16. lokakuuta 2017

Omenasarvet

Talo & Koti -lehden numerossa 10/2017 oli omenasarvien ohje, joka täytyi tietenkin testata. Se oli niin houkuttelevan oloinen, että samalla tulin tehneeksi elämäni ensimmäistä kertaa rahka-voitaikinan.

Taikina:
250g rahkaa
250g voita
2,5dl vehnäjauhoja
1,5dl kaurajauhoja
1tl leivinjauhetta

Täyte:
4 kotimaista, hapahkoa omenaa
1,5rkl mantelirouhetta
1,5rkl voisulaa (käytin öljyä)
1,5rkl fariinisokeria
2tl kanelia

Voiteluun:
1 kananmuna

Ja pinnalle:
mantelirouhetta
 

-Paloittele voi ja anna sen pehmetä huoneenlämmössä. Sekoita voi ja rahka tasaiseksi. Yhdistä vehnä- ja kaurajauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Vaivaaminen ei ole tarpeen.
-Muotoile taikinasta paksuhko levy ja kääri se kelmuun. Laita taikina jääkaappiin pariksi tunniksi. Voit myös tehdä taikinan valmiiksi edellisenä päivänä.
-Huuhdo tai kuori omenat ja poista siemenkodat. Pilko omenat pikkupaloiksi. Sekoita omenapalojen joukkoon mantelirouhe, voi, sokeri ja kaneli.
-Jaa taikina kahtia ja kauli paloista jauhojen avulla kaksi ympyrää (halkaisija 30cm). Jaa taikinaympyrät kahdeksaan yhtä suureen sektoriin.
-Jaa täyte kunkin taikinapalan leveään päähän ja kierittele sarviksi.
-Voitele sarvet ja ripottele päälle mantelirouhetta. Paista sarvia +200-asteisen uunin keskitasolla 15-18 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti