lauantai 1. lokakuuta 2016

Inkiväärinen ruis-puolukkakakku

Koska erityisesti isäni on innokas marjastaja, ei meillä ole toistaiseksi ollut pulaa puolukoista. Kodin Kuvalehdessä 29.9.2016 on kakkuohje, jonka hyvän puolukkasyksyn innostamana testasin. Tässä yhtä päätä ne muutokset, jotka ensimmäisen version perusteella haluan seuraavaan.

Taikina (tee tämä kaksinkertaisena)
2 kananmuna
1,5dl sokeria
2 dl kermaviiliä (ei tarvitse tuplata)
2dl ruisjauhoja
1dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl inkivääriä
1tl kardemummaa
3dl puolukkaa (ei kannata tuplata, maun mukaan)

Vuo'an voiteluun margariinia ja korppujauhoja

Päälle:
1-2dl puolukoita
4rkl tomusokeria
2dl vispikermaa

- ei tarvitse tuplata. Alkuperäisessä ohjeessa oli lisäksi 100g maustamatonta tuorejuustoa, mutta sen jätän pois.

1. Kuumenna uuni +175c ja voitele sekä korppujauhota vuoka.
2. Sekoita munat, sokeri ja kermaviili.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sen jälkeen yhdistä seokset.
4. Pyöräytä mukaan taikinaan puolukat.
5. Kaada taikina vuokaan ja paista 50min. Anna jäähtyä ennen päälystämistä.

Päällystys:
1. Sekoita tomusokeri soseutettujen puolukoiden joukkoon.
2. Vatkaa kerma ja lisää puolukka-tomusokeriseos.
3. Levitä seos kakun päälle. Koristele puolukoilla.


Seuraavalla kerralla kokeilen tämän kakun tattarijauhoja ja gluteenittomia kaurajauhoja käyttäen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti