tiistai 24. marraskuuta 2015

Katariinan jouluhalko


 Jo vuosia jouluumme (tai aikataulusyistä jo pikkujouluumme) on kuulunut jouluhalko, jonka siskoni tekee tietyllä ohjeella. Tämä korvaamaton resepti on seuraava:

1dl perunajauhoja
3rkl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
4 kananmunaa
1,5dl sokeria

täyte:
300g luumumarmeladia
(2rkl konjakkia, punssia tai rommia)
2rkl sokeria
1,5dl kuohukermaa
1tl vaniljasokeria

pinnalle:
200g taloussuklaata
200g appelsiininmakuista tuorejuustoa
100g huoneenlämpöistä voita
1dl tomusokeria
1rkl kaakaojauhetta
1tl vaniljasokeria

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Sekoita perunajauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe.
2. Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri. Lisää jauhoseos siivilän läpi seuloen munavaahtoon ja sekoita varovasti. Kaada pellille ja kypsennä torttupohjaa 225-asteisessa uunissa noin 7 min.
3. Kumoa kypsä torttu leivinpaperille, jolla on sokeria, ja anna jäähtyä.
4. Mausta luumumarmeladi konjakilla ja sokerilla. Vaahdota kerma ja mausta vaniljasokerilla. Lisää se luumusoseeseen, sekoita ja levitä täyte torttupohjalle. Kierrä kääröksi.
5. Sulata suklaa mikroaaltouunissa. Anna jäähtyä. Vaahdota huoneenlämpöinen tuorejuusto ja voi sekä tomusokeri, kaakaojauhe ja vaniljasokeri. Lisää suklaa ja sekoita. Kuorruta kääretorttu suklaaseoksella. Tee pintaan puunkuorta muistuttavaa kuviota. Säilytä viileässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti