tiistai 24. marraskuuta 2015

Rusina-inkiväärisoppaa

Minä rakastan joulun makumaailmassa mm. sekahedelmäkeitosta. Uusi, ehkä raikkaampi tuttavuus on inkivääri-rusinakiisseli, joka on peräisin Glorian ruoka ja viini -lehdestä nro 8/2015.

1l omenamehua
3rkl perunajauhoja
4 cm:n pala tuoretta inkivääriä
1 (luomu)sitruuna
2 kanelitankoa
(1 rkl juoksevaa hunajaa)
2 dl rusinasekoitusta (käytin tosin "yksivärisiä" rusinoita)
0,25tl suolaa

1. Mittaa 9dl omenamehua kattilaan ja kuumenna. Sekoita erillisessä kulhossa 1dl omenamehua ja perunajauhot.

2. Kuori inkivääri ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Pese sitruuna. Leikkaa sitruunan keltaisesta kuoriosasta kaksi noin 6 cm:n suikaletta. Lisää inkivääri, sitruunankuorisuikaleet ja kanelitangot kiehuvaan omenamehuun. Hauduta mehua ja mausteita 10 minuuttia. Maista seosta ja lisää siihen halutessasi hunajaa.

3. Nosta kattila pois kuumalta levyltä. Sekoita perunajauho-mehuseos tasaiseksi ja kaada se ohuena nauhana kiisseliin samalla sekoittaen. Nosta kattila levylle ja anna kiisselin kiehahtaa.

4. Lisää kiisseliin rusinat ja ripaus suolaa. Nouki jäähtyneestä kiisselistä sitruunankuoret. Tarjoa inkivääri-rusinakiisseli riisipuuron kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti