tiistai 24. marraskuuta 2015

Uunikasviksia hieman toisin

Glorian ruoka ja viini -lehteä on syyttäminen monesta ohjeesta, sillä tuo aviisi koukuttaa minua jo ulkoasullaan. Numerosta 8/2015 testasin ensimmäisenä parsakaali-mantelipaistoksen. Teen toistekin.



4 annosta (varsin reilua) saa seuraavasti:
600g parsakaalia
2 porkkanaa (suhteessa parsakaaliin laittaisin enemmän)
2 dl kuorellisia manteleita
1 appelsiini
0,5dl oliiviöljyä
1 pallo mozzarellaa
sormisuolaa (merisuolakin kävisi)

1. Laita uuni lämpiämään 250 asteeseen. Huuhtele parsakaalit ja leikkaa kuivunut kantapala ohuesti pois. Leikkaa parsakaalit pitkittäin niin, että paloissa on sekä kukintoa että vartta. Kuori ja leikkaa porkkanat tikuiksi (2 x 6cm). Pese appelsiini ja halkaise se. Leikkaa toinen puoli lohkoiksi ja purista toisesta mehu. Yhdistä mehu ja oliiviöljy.

2. Laita kasvikset pellille ja sekoita niihin appelsiiniöljy. Nosta pellille myös appelsiinilohkot ja mantelit. Paahda uunissa 10-15 minuuttia.

3. Revi mozzarella paloiksi ja ripottele palat pellille. Nosta pelti takaisin uuniin muutamaksi minuutiksi, kunnes juusto on hieman sulanut. Ripottele paistoksen pintaan sormisuolaa ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti