keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Tuhti tomaatti-leipäkeitto

Vaikka Ella Kanninen väittää, ettei osaa keittää, osaa hän tehdä tiimeineen houkuttelevan kirjan Ellan Toscana. Ahmin, selasin, upposin, haaveilin, muistelin omia matkojamme, nautin, kaipasin...

Ja mm. näistä syistä talletan pari ohjetta blogiinikin, jotta voin esimerkiksi reissussa niitä toteuttaa.

1-2 salottisipulia
1 tlk (400g) kuorittuja tomaatteja
muutaman päivän vanhaa vaaleaa leipää (ei paahtoleipää)
ekstraneitsytoliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
muutama tuore basilikan lehti ja varsi

Hienonna salottisipulit ja kuullota oliiviöljyssä pannulla.

Kun sipuli on saanut hieman väriä ja pehmentynyt, lisää tölkkitomaatit puristamalla ne nyrkissä. Kaada myös tölkissä oleva menu pannulle.

Mausta suolalla ja pippurilla ja lisää joukkoon kuutioiksi leikatut leivänpalat.

Jos keitto näyttää paksulta, lisää joukkoon kasvislientä.

Ripottele lopuksi pinnalle tuoretta basilikaa antamaan väriä ja makua.

Tarjoile lämpimänä syvistä lautasista ja lorauta oliiviöljyä päälle koristeeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti