Tämä munkkiohje on peräisin Maku-lehden numerosta 2/2012.
(noin 30kpl)
3dl vaniljajugurttia (ei light-versiota, sillä keinotekoiset
makeutusaineet eivät kestä kuumennusta)
25g hiivaa
0,75dl sokeria
1 kananmuna
0,5tl suolaa
1 tl kardemummaa
noin 7dl vehnäjauhoja
0,5dl rypsiöljyä
PAISTAMISEEN: 4dl rypsiöljyä
PINNALLE: 1dl sokeria ja 1 tl vaniljasokeria
HUOM: Kun paistat munkkeja kuumassa rasvassa, älä käytä
liesituuletinta ja pidä kattilan kansi helposti saatavilla.
KUUMENNA jugurtti kädenlämpöiseksi kattilassa. Liota
joukkoon hiiva. Lisää muna, sokeri. kardemumma, suola ja puolet vehnäjauhoista.
Alusta taikinaan loput vehnäjauhot ja loppuvaiheessa öljy.
ANNA KOHOTA liinalla peitettynä lämpimässä paikassa noin
puoli tuntia.
KUMOA taikina jauhotetulle alustalle. Leivo taikina
tangoksi. Jaa se 30 palaan ja pyöritä pikkupulliksi. Anna pullien kohota
liinalla peitettynä.
KUUMENNA rasva pienessä kattilassa 170-180 –asteiseksi.
Kypsennä kohonneet munkit öljyssä, 1-2min/puoli. Nosta munkit reikäkauhan
avulla talouspaperille.
PYÖRITTELE munkit lämpimänä sokeriseoksessa.
Kommentit
Lähetä kommentti