Joulupiparit osoittautuivat 2014 tavallista vakavammaksi asiaksi. Olin sitä ennen noin 20 vuotta käyttänyt serkultani saamaa Lucian piparkakut -ohjetta, mutta vaihtelun vuoksi kokeilin ystäväni suvun kehuttua ja perinteistä reseptiä.
Lucioihin tottunut joukkoni EI moista muutosta hyväksynyt. Enkä minäkään. Jo taikinaa tehdessä päätin, että oli ensimmäinen ja viimeinen kokeilu samassa taikinassa. Jatkossa pysytään visusti oikeassa ohjeessa.
400g margariinia
4dl sokeria
4dl siirappia
4tl neilikkaa
4tl pomeranssinkuorta
6tl kanelia
4tl inkivääriä
4 munaa
5tl soodaa
16 dl (noin 1kg) vehnäjauhoja
1. Kiehauta kattilassa margariini, sokeri, siirappi ja mausteet.
2. Jäähdytä. Vatkaa seosta jäähdyttämisen aikana puukauhalla.
3. Lisää jäähtyneeseen taikinaan munat yksitellen vatkaten. Lisää lopuksi jauhot, joihin on sekoitettu sooda.
4. Vie peitettynä viileään ja anna olla seuraavaan päivään.
5.Leivo ja paista +200C noin 6min.
Lucioihin tottunut joukkoni EI moista muutosta hyväksynyt. Enkä minäkään. Jo taikinaa tehdessä päätin, että oli ensimmäinen ja viimeinen kokeilu samassa taikinassa. Jatkossa pysytään visusti oikeassa ohjeessa.
400g margariinia
4dl sokeria
4dl siirappia
4tl neilikkaa
4tl pomeranssinkuorta
6tl kanelia
4tl inkivääriä
4 munaa
5tl soodaa
16 dl (noin 1kg) vehnäjauhoja
1. Kiehauta kattilassa margariini, sokeri, siirappi ja mausteet.
2. Jäähdytä. Vatkaa seosta jäähdyttämisen aikana puukauhalla.
3. Lisää jäähtyneeseen taikinaan munat yksitellen vatkaten. Lisää lopuksi jauhot, joihin on sekoitettu sooda.
4. Vie peitettynä viileään ja anna olla seuraavaan päivään.
5.Leivo ja paista +200C noin 6min.
Kommentit
Lähetä kommentti