MOKKAPALAT
Ainekset
24 palaa
200 g
|
margariinia
|
|
4
|
kananmunaa
|
|
2,5 dl
|
sokeria
|
|
4 dl
|
vehnäjauhoja
|
|
4 rkl
|
kaakaojauhetta
|
|
2 tl
|
leivinjauhetta
|
|
1,5 dl
|
maitoa
|
|
Kuorrutus
|
||
4 rkl
|
vahvaa
kahvia
|
|
75 g
|
margariinia
sulatettuna
|
|
5 dl
|
tomusokeria
|
|
2 rkl
|
kaakaojauhetta
|
|
Pinnalle
|
||
nonparelleja
|
Sulata margariini ja anna jäähtyä. Vaahdota munat ja
sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi ja sekoita vaahtoon
vuorotellen rasvan ja maidon kanssa. Taittele pellillä leivinpaperin reunat ja
kiinnitä kulmat pystyyn cocktailtikuilla tai nuppineuloilla vuokamaiseksi.
Levitä taikina paperille. Paista 200-asteisessa uunissa 18–20 minuuttia.
Nosta uunipelti 5 minuutiksi jäähtymään. Sekoita
kuorrutuksen ainekset ja levitä jäähtyneen pohjan päälle. Ripottele pinnalle
nonparelleja. Anna jäähtyä kunnolla ja leikkaa paloiksi.
LUKSUSMOKKAPALAT
Ainekset
30 palaa
2 dl
|
vahvaa
kahvia
|
|
200 g
|
margariinia
|
|
3 dl
|
sokeria
|
|
5 dl
|
vehnäjauhoja
|
|
3 rkl
|
kaakaojauhetta
|
|
3 tl
|
leivinjauhetta
|
|
2 tl
|
vaniljasokeria
|
|
3
|
munaa
|
|
1,5 dl
|
maitoa
|
|
Kuorrutus
|
||
0,5 dl
|
sokeria
|
|
1 dl
|
fariinisokeria
|
|
1 rkl
|
pikakahvijauhetta
|
|
2 dl
|
kuohukermaa
|
|
25 g
|
margariinia
|
|
50 g
|
pähkinöitä
|
Ohjeet
Paloittele rasva kuumaan
kahviin. Mittaa sokeri, jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri
kulhoon. Lisää rasvaseos. Vatkaa munat ja maito puuhaarukalla taikinaan. Levitä
taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 200-asteisen uunin keksitasolla
15 minuuttia. Mittaa sokerit, pikakahvijauhe ja kerma kattilaan. Keitä
hiljalleen noin 20 minuuttia tai kunnes kuorrutus sakeutuu. Lisää rasva
nokareina ja levitä kuorrutus jäähtyneelle levylle. Koristele pähkinöillä.
Leikkaa paloiksi.
Kommentit
Lähetä kommentti