Osuin onnekkaasti kanttarellipaikkaan niin, että sieniä riitti. Nirsoilen nimittäin suosikkisieneni kanssa enkä käytä sitä juurikaan muutoin kuin tuoreena. Jääkaapissa oli aloitettu tuorejuusto, pakastimesta löytyi purjosipulia. Niistä alkoi rakentua kanttarellipiirakka suunnilleen seuraavasti:
pohja:
100g voita
50g tuorejuustoa
noin 3,5 dl jauhoja (sekoittelin ruis- ja vehnäjauhoja)
2 tl leivinjauhetta
täyte:
2 l tuoreita kanttarelleja
1 dl purjosipulia
1 kasvisliemikuutio
3 kananmunaa
loput tuorejuustosta
noin 2 dl maitoa
1.Perkaa ja silppua sienet ja hauduta niistä ylimääräinen neste pois.
2.Lisää pannulle nokare voita, purjosilppu sekä murustettu kasvisliemikuutio. Paistele hetki.
3.Sekoita pehmenneeseen voihin tuorejuusto, jauhot ja leivinjauhe. Painele taikina uunivuokaan, jonka halkaisija on noin 25cm.
4.Kaada sieni-purjo-seos pohjan päälle.
5.Sekoita kulhossa loppu tuorejuusto, kananmunat ja maito. Kaada liemi vuokaan.
6.Paista +200C noin 40 minuuttia.
Kommentit
Lähetä kommentti