Kun Minna Canthin 175-vuotisjuhlapäivä alkoi lähestyä, ryhdyimme kollegoideni kanssa valmisteluihin, jotta voisimme töissä tarjota suuren sankarimme merkkipäivänä hänen nimikkokakkuaan. Kuulemma seuraavalla ohjeella on äiti, leski, kirjailija, kauppias ja vaikuttaja kakkua leiponut:
-varaa iso kakkuvuoka (2,4l)
Taikina:
4 dl kuohukermaa
2 kananmuknaa
2 dl sokeria
6 dl jauhoja
1 rkl jauhettua pomeranssinkuorta
1 tl jauhettua neilikkaa
1 tl inkivääriä
2 tl ruokasoodaa
2 dl siirappia
4 rkl voisulaa
1.Voitele vuoka huolelisesti.
2. Vatkaa kerma vaahdoksi.
3. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
4.Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita. Yhdistä sen jälkeen kermavaahto, kananmuna-sokeri-vaahto ja kuivat aineet keskenään.
5. Lisää siirappi ja voisula. Sekoita huolellisesti.
6.Kaada taikina vuokaan ja paista ensin 30 minuuttia + 175C ja sitten 30 minuuttia + 150C.
Kommentit
Lähetä kommentti