Klassinen omena-kaurapaistos ja sen variaatio raparperikaurapaistos ovat kestosuosikkejani. Liki samalla idealla kokeilimme mustikkaversiota, joka pääsee sekin suosikkien joukkoon.
Pohja:
2,5dl vehnäjauhoja
1,5tl leivinjauhetta
1,5dl kaurahiutaleita
1dl fariinisokeria (mökillä käytimme tavallista sokeria)
150g voita/margariinia sulana
1 muna
Täyte:
5dl jäisiä mustikoita (sekaan lisäsimme hitusen perunajauhoa)
50g voita/margariinia sulana
1dl fariinisokeria (mökillä käytimme tavallista sokeria ja mielestämme vähempi riittäisi)
2,5dl kaurahiutaleita
Lisäksi voisi olla vaniliakastiketta tai lämpimän paistoksen kylkeen jäätelöä.
-Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään.
-Lisää kananmuna ja sula rasva.
-Levitä taikina piirasvuokaan (halkaisija n. 25cm)
-Pane marjat (ja niihin sekoitettu perunajauho) pohjan päälle.
-Sekoita kauramuruseoa ja kaada se mustikoiden päälle.
-Paista +200C noin 30 minuuttia.
Pohja:
2,5dl vehnäjauhoja
1,5tl leivinjauhetta
1,5dl kaurahiutaleita
1dl fariinisokeria (mökillä käytimme tavallista sokeria)
150g voita/margariinia sulana
1 muna
Täyte:
5dl jäisiä mustikoita (sekaan lisäsimme hitusen perunajauhoa)
50g voita/margariinia sulana
1dl fariinisokeria (mökillä käytimme tavallista sokeria ja mielestämme vähempi riittäisi)
2,5dl kaurahiutaleita
Lisäksi voisi olla vaniliakastiketta tai lämpimän paistoksen kylkeen jäätelöä.
-Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään.
-Lisää kananmuna ja sula rasva.
-Levitä taikina piirasvuokaan (halkaisija n. 25cm)
-Pane marjat (ja niihin sekoitettu perunajauho) pohjan päälle.
-Sekoita kauramuruseoa ja kaada se mustikoiden päälle.
-Paista +200C noin 30 minuuttia.
Kommentit
Lähetä kommentti