maanantai 5. kesäkuuta 2017

Koristelukokemuksia muistiin

Tämän kevään voileipäkakkupuuska on ollut näin aloittelevalle askartelijalle innostava ja kauhistuttava. Kahden ystäväni lasten lakkiaisiinkin tilattiin näitä voikkareita, joita sitten 2.6. tehtailin.

Joitakin koristusideoita olen ajatellut tallentaa - muistiin kun ei voi luottaa. Tässä niitä:

Lohikakun ohjeessa oli perinteinen keko-koristus eli kakun keskelle kasaan kanamunan lohkoja, katkarapuja, lohiruusukkeita ja sitruunanlohkoja. En osaa enkä tykkää. Niinpä silppusin kylmäsavulohta kapeiksi nauhoiksi ja ruudutin.


Tässä taas raidot syntyvät katkarapuriveistä, joiden päällä vuorottelevat lohitiruset ja ruohosipulin nuput. Tillihaituvia sirottelin väleihin.Voileipäkakkukurssilta nappasin seuraavat kaksi ideaa eli kurkkukukkaset, jotka on tehty pienellä piparimuotilla, sekä tomaatin kuoresta kierretty ruusu. Kurkkukukkien alla on yrttisaksilla silputtua jäävuorisalaattia, joka taas ymmärtää palaa leikatessa käyttäytyä kiltisti sen lisäksi, että on kaunniin väristä.Säilymisen kannalta taas tarkasteltuna porkkanaraaste ja paprikakuutiot pitävät "ryhtinsä" - sen lisäksi että ovat vallan iloisia, värikkäitä ja joutuisia koristeita. Kurkkuraidat taas hieman ottivat yön aikana itseensä - edes kosteahko kakku ei estänyt pientä nahkeutta.Puolitetut oliivit ovat kuin mustat raidat räsymatossa - nostavat muut värit esille. Aika vähällä vaivalla muuttuu ilme kakussa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti