Hummus-tatziki-voileipäkakku (alun perin Pirkka-ohjeita)
18 annosta
paahtoleipää ja tummaa leipää
1dlvettä + 1 rkl sitruunanmehua
1prk (135 g ) Välimeren tahnaa (käytin tomaattipestoa)
Tsatsiki
2 (à 200 g) kurkkua (yksi olisi riittänyt)
2valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 (à 200 g) turkkilaista jugurttia
1dl minttua hienonnettuna
1/2tl suolaa
Hummus
2tlk (à 380/230 g) kikherneitä
1-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1/2dl vettä
2rkl sitruunanmehua
2rkl oliiviöljyä
1/2tl juustokuminaa eli jeeraa
1/2 tl suolaa
ripaus mustapippuria
(2-3 rkl tahinia eli seesamitahnaa)
Koristelu (en noudattanut alkuperäistä ohjetta, kuten kuvasta näkyy
esim. kurkkua, minttua, tomaattia, paprikaa javiininlehtikääryleitä
Valmistus
yli 60 min- Valmista tsatsiki raastamalla kurkut karkeaksi raasteeksi. Pane raaste siivilään ja painele ylimääräinen neste pois. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita tsatsikin kaikki ainekset keskenään.
- Leikkaa leipäviipaleista reunat pois. Sekoita vesi ja sitruunanmehu kostutusta varten. Vuoraa suorakaiteen muotoinen (20 x 32 cm) vuoka kelmulla siten, että kelmua jää vuoan reunojen yli. Asettele vuoan pohjalle leipäviipaleita. Täytä aukot pienemmillä leipäpaloilla siten, että vuoan pohja peittyy kokonaan. Kostuta leivät pullasudin avulla.
- Levitä päälle puolet tsatsikista. Asettele päälle toinen tiivis leipäkerros ja kostuta se. Levitä seuraavaan kerrokseen tomaatti-paprikatahna. Lisää seuraava leipäkerros, kostuta ja levitä loput tsatsikista. Lisää viimeinen leipäkerros, kostuta ja peitä kelmulla. Nosta jääkaappiin tekeytymään mieluiten yön yli.
- Valmista hummus valuttamalla ensin kikherneet. Hienonna valkosipulinkynsi veitsellä. Soseuta kikherneet sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon muut ainekset. Lisää vettä tai öljyä, jos tahna tuntuu liian paksulta.
- Suojaa tarjoiluvadin reunat leivinpaperisuikaleilla ja kumoa voileipäkakku vadille. Poista kelmut. Levitä hummus tasaiseksi kerrokseksi voileipäkakun päälle ja reunoille. Koristele pinta haluamallasi tavalla esimerkiksi kurkkukuutioilla, kirsikkatomaateilla, paprikalla, mintulla ja viininlehtikääryleillä.
Kommentit
Lähetä kommentti