torstai 18. toukokuuta 2017

Voileipäkakku kasvissyöjälle


Hummus-tatziki-voileipäkakku (alun perin Pirkka-ohjeita)

18 annosta 
paahtoleipää ja tummaa leipää
1dlvettä + 1 rkl sitruunanmehua 
1prk (135 g ) Välimeren tahnaa (käytin tomaattipestoa)

Tsatsiki

2 (à 200 g) kurkkua (yksi olisi riittänyt)  

2valkosipulinkynttä hienonnettuna 

2 (à 200 g) turkkilaista jugurttia 

1dl minttua hienonnettuna 

1/2tl suolaa

 


Hummus 

2tlk (à 380/230 g) kikherneitä 

1-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna 

1/2dl vettä 

2rkl sitruunanmehua 

2rkl oliiviöljyä 

1/2tl juustokuminaa eli jeeraa 

1/2 tl suolaa 

ripaus mustapippuria 

(2-3 rkl tahinia eli seesamitahnaa)

 

Koristelu (en noudattanut alkuperäistä ohjetta, kuten kuvasta näkyy 

esim. kurkkua, minttua, tomaattia, paprikaa javiininlehtikääryleitä



Valmistus

yli 60 min
  1. Valmista tsatsiki raastamalla kurkut karkeaksi raasteeksi. Pane raaste siivilään ja painele ylimääräinen neste pois. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita tsatsikin kaikki ainekset keskenään.
  2. Leikkaa leipäviipaleista reunat pois. Sekoita vesi ja sitruunanmehu kostutusta varten. Vuoraa suorakaiteen muotoinen (20 x 32 cm) vuoka kelmulla siten, että kelmua jää vuoan reunojen yli. Asettele vuoan pohjalle leipäviipaleita. Täytä aukot pienemmillä leipäpaloilla siten, että vuoan pohja peittyy kokonaan. Kostuta leivät pullasudin avulla.
  3. Levitä päälle puolet tsatsikista. Asettele päälle toinen tiivis leipäkerros ja kostuta se. Levitä seuraavaan kerrokseen tomaatti-paprikatahna. Lisää seuraava leipäkerros, kostuta ja levitä loput tsatsikista. Lisää viimeinen leipäkerros, kostuta ja peitä kelmulla. Nosta jääkaappiin tekeytymään mieluiten yön yli.
  4. Valmista hummus valuttamalla ensin kikherneet. Hienonna valkosipulinkynsi veitsellä. Soseuta kikherneet sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon muut ainekset. Lisää vettä tai öljyä, jos tahna tuntuu liian paksulta.
  5. Suojaa tarjoiluvadin reunat leivinpaperisuikaleilla ja kumoa voileipäkakku vadille. Poista kelmut. Levitä hummus tasaiseksi kerrokseksi voileipäkakun päälle ja reunoille. Koristele pinta haluamallasi tavalla esimerkiksi kurkkukuutioilla, kirsikkatomaateilla, paprikalla, mintulla ja viininlehtikääryleillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti