keskiviikko 17. toukokuuta 2017

Lisää voileipäkakkuja: perinteinen kinkkukakku


VOILEIPÄKAKKU KINKUSTA


15–20 palaa paahtoleipää


Kostutus:
1 lihaliemikuutio ja 5 dl vettä


Täyte 1: (kahteen väliin) 
200 g maustamatonta tuorejuustoa
300 g palvikinkkua tai ylikypsää kinkkua
1 punainen paprika
1 rkl sinappia
(½-1 prk kermaviiliä)
0,5 tl mustapippuria

Täyte 2: (kahteen väliin)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 maustekurkkua kuutioina ja valutettuna
(½ kermaviiliä)
mustapippuria

Päällyste:
100 g Oivariinia
1 rasia sulatejuustoa

Koristeeksi:
kurkkua, kinkkuleikettä, tomaattia, kurkkua, salaattia, paprikaa


Lämmitä kattilassa tai vedenkeittimellä vesi. Lisää veden joukkoon lihaliemikuutio. Jäähdytä.
Valmista täyte 1. Sekoita keskenään tuorejuusto ja osa kermaviilistä. Lisää pieniksi kuutioitu kinkku ja pieniksi kuutioitu paprika. Mausta sinapilla ja mustapippurilla. Tarkista täyteen koostumus ja lisää tarvittaessa kermaviiliä ja mausteita.
Siirry täytteen 2. valmistamiseen. Kuutioi maustekurkut pieniksi kuutioiksi ja laita ne siivilään valumaan. Varmista että saat kaiken mahdollisen nesteen niistä pois. Sekoita kulhossa tuorejuusto ja mustapippuri keskenään. Lisää täytteen sekaan valutetut maustekurkkukuutiot. Tarvittaessa lisää ½ prk kermaviiliä.
Tee paahtoleivistä tarjoiluvadille ensimmäinen kerros, 3- 4 leipäpalaa peräkkäin. Yritä saada rivi mahdollisimman suoraksi. Kostuta leipäkerros. Levitä ensimmäinen täytekerros; 1/2 täytteestä pohjan päälle ja tasaa lusikalla siten että täytettä on varmasti reunoille saakka.

Levitä uusi leipäkerros ja kostuta. Levitä toista täytettä ½ pohjan päälle ja tasaa lusikalla siten että täytettä on reunoille saakka.

Jatka kunnes täytteet loppuvat, yhteensä neljä täytekerrosta. Päällimmäiseksi leipäkerros ja kostutus. Valmista päällyste sekoittamalla pehmennyt Oivariini ja sulatejuusto keskenään sekaisin. Levitä kakun päälle ja koristele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti