Marttojen opeilla onnistuu vaikka mikä! Pehmeään, gluteenittomaan vuokaleipään, josta onnistuu myös voileipäkakku, ohje tässä:
Gluteeniton vuokaleipä
6 kananmunaa
1,5 dl Tummia jyttejauhoja 2 tl leivinjauhetta 0,5 dl auringonkukansiemeniä hienoksi jauhettuna
(suolaa tarvittaessa)
(gluteenittomia korppujauhoja tms.)
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi (pysyy vuoassa, vaikka vuoan kääntää nurin).
Lisää keltuaiset voimakkaasti vatkaten.
Sekoita jauhot ja leivinjauhe; lisää varovasti siivilän läpi sekoittaen vaahtoon ja lopuksi auringonkukansiemenjauhe.
Kaada hyvin voideltuun ja jauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa noin 45 min. (kunnes alkaa irrota vuoan reunasta).
Gluteeniton vuokaleipä
6 kananmunaa
1,5 dl Tummia jyttejauhoja 2 tl leivinjauhetta 0,5 dl auringonkukansiemeniä hienoksi jauhettuna
(suolaa tarvittaessa)
(gluteenittomia korppujauhoja tms.)
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi (pysyy vuoassa, vaikka vuoan kääntää nurin).
Lisää keltuaiset voimakkaasti vatkaten.
Sekoita jauhot ja leivinjauhe; lisää varovasti siivilän läpi sekoittaen vaahtoon ja lopuksi auringonkukansiemenjauhe.
Kaada hyvin voideltuun ja jauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa noin 45 min. (kunnes alkaa irrota vuoan reunasta).
Kommentit
Lähetä kommentti