Tanskalainen siemenleipä

 
Glorian Ruoka ja Viini - tuo kiusa ja virkiste samassa nipussa - toi nenäni eteen uusimmassa numerossaan (2/2017) gluteenittoman siemenleivän ohjeen:

1 vuokaleipä
10 min + kypsennys 60 min

5 kananmunaa
1dl öljyä
2rkl hunajaa
1tl suolaa
2dl pekaanipähkinöitä
2dl kurpitsansiemeniä
1,5dl manteleita (käytin mantelirouhetta)
1,5dl auringonkukansiemeniä
1,5dl pellavansiemeniä
1dl seesamisiemeniä
1dl pinjansiemeniä

1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Mittaa kananmunat, öljy, hunaja ja suola tehosekoittimen tai monitoimikoneen kulhoon.

2. Sekoita pähkinät, mantelit ja siemenet keskenään toisessa kulhossa. Lisää noin puolet seoksesta kananmunaseokseen. Anna koneen käydä, kunnes taikina on lähes tasaista. Lisää loppu pähkinäseos taikinan joukkoon ja anna koneen käydä vielä hetki niin, että taikinaan jää sattumia.

3. Kaada taikina suorakaiteen muotoisen leipävuokaan (vetoisuus 1,2 l) ja paista uunissa 1 tunti. Anna leivän jäähtyä hetki vuoassaan ennen kumoamista.

Vinkki: Leipä säilyy jääkaapissa reilun viikon tai pakastimessa muutaman kuukauden.

Ensimmäisen kerran perusteella
- hieman lyhyempi paistoaika
- en ole varma siitä, tarvitaanko koneita
- juokseva hunaja käy oikein hyvin
- rusinoilla ym. kaapista löytyvillä tästä saa joka kerta erilaista.

VAHVA epäilys säilyvyydelle ;)

Kommentit