Netistä nappasin vinkin, jonka mukaan osasin suunnistaa minulle uuteen leivontablogiin: Pullahiirelle. Sieltä löytyi niin ihanasti sitruunalle ja lakritsalle maistuva kakku, että makuelämys korvasi leipoessa syntyneen tiskin määrän.
Uunia ei tässä tarvita, mutta aikaa sitäkin enemmän, sillä kakku kannattaa tehdä edellisenä päivänä.
Ohessa alkuperäinen ohje höystettynä omilla havainnoillani.
Lakritsi-sitruunahyydykekakku
(noin 12 henkilölle - mikäli osa ei tykkää lakritsasta)
Pohja
noin 100 g savoiardi-keksejä
(seuraavalla kerralla käytän koko paketin ja pienempinä muruina)
noin 1/2 dl sitruunalimonadia
Täyte
4 dl vispikermaa
350 g maustamatonta tuorejuustoa
(laitoin 400g, koska inhoan kaapin perille jääviä nökösiä)
1 prk (340 g) lemon curd-tahnaa
6 liivatelehteä
5 rkl sitruunamehua
1 dl lakritsikastiketta
(keltaista elintarvikeväriä)
(keltaista elintarvikeväriä)
Koristelu
lakritsikarkkeja
noin 1 dl vispikermaa
2 rkl tomusokeria
(keltaista elintarvikeväriä)
- koristelin vain karkeilla
Öljyä
irtopohjavuoan reunus (noin 22 cm) kevyesti ja ripotele päälle
tomusokeria. Laita reunus tarjoiluastialle ja leikkaa keksit sopivan
kokoisiksi, jotta saat laitettua keksit mahdollisimman lähekkäin
toisiansa, kakun pohjaksi. Kostuta keksit sitruunalimonadilla. Voit
käyttää pullasutia apuna kostutuksessa.
-Valmista
täyte laittamalla liivatteet likoon runsaaseen kylmään veteen noin 5-10
minuutin ajaksi.
-Vatkaa kerma vaahdoksi.
-Nosta kermavaahto sivuun
hetkeksi ja notkista tuorejuusto vatkaamalla sähkövatkaimella tai
monitoimikoneessa.
-Lisää tuorejuuston joukkoon lemon curd ja sekoita
hyvin.
Kuumenna 3 ruokalusikallista sitruunamehua kiehuvaksi ja nosta
viisi liivatelehteä pois kylmästä vedestä. Purista ylimäärinen vesi pois
ja sulata liivatteet kuuman sitruunamehun joukkoon.
-Jäähdytä seosta
hetki sekoitellen ja kaada se sen jälkeen ohuena nauhana
tuorejuustoseoksen joukkoon, koko ajan seosta sekoitellen.
-Lisää
halutessasi tässä vaiheessa keltaista elintarvikeväriä
tuorejuustoseoksen joukkoon. Nostele lopuksi kermavaahto joukkoon.
-Kuumenna
loput sitruunamehu kiehuvaksi ja nosta viimeinen liotettu liivatelehti
pois vedestä. Sulata liivatelehti kuuman sitruunamehun joukkoon ja
sekoittele lakritsikastikkeen joukkoon.
-Levitä
noin puolet sitruunatäytteestä pohjan päälle.
- Kaiverra pienellä
lusikalla spiraali täytteeseen ja lusikoi spiraaliin lakritsikastiketta,
mutta älä ylitä spiraalin reunoja lakritsikastikkeella, jotta lakritsi
pysyisi kivana sattumana kakussa.
-Levitä varovasti loput
sitruunatäytteet päälle ja tasoita pinta. Voit kaataa ja levittää loput
lakritsikastikkeet (lisäsin myös purkkiin jääneen 1dl) kakun päälle ohueksi kerrokseksi.
-Nosta kakku kylmään
vähintään neljän tunnin ajaksi, mielellään yön yli.
Irroita
vuoan reunus kakun ympäriltä. Vatkaa kerma vaahdoksi yhdessä
tomusokerin ja keltaisen elintarvikevärin kanssa. Pursota kakun reunalle
kaunis kermapursotus ja täytä kakun keskiosa erilaisilla
lakritsikarkeilla.
Kakku on valmis herkuteltavaksi! Tämä on ihan superhyvä kakku!
Vinkki!
Lakritsi ei jähmety hyytelöksi tuolla yhdellä liivatelehdellä, joten se
saattaa olla niin kakun sisällä kuin päälläkin ihanan valuvaa. Maku on
todella hyvä.
Vinkki! Huomioi, ettet vie spiraalia liian lähelle kakun reunaan, jotta lakritsi pysyisi hyvin kakun sisällä, eikä valuisi reunasta ulos.
Vinkki! Huomioi, ettet vie spiraalia liian lähelle kakun reunaan, jotta lakritsi pysyisi hyvin kakun sisällä, eikä valuisi reunasta ulos.
Kommentit
Lähetä kommentti