Elämäni on taas ja lopullisesti muuttunut gluteenittomaksi ja näin ollen arkeni paljon paremmaksi. Rakas sisareni löysi nettiretkillään seuraavan ohjeen:
2,5dl auringonkukansiemeniä
1dl pellavansiemeniä
1dl hasselpähkinöitä tai manteleita (tai molempia 0,5dl)
3,5dl gluteenittomia kaurahiutaleita
2rkl chia-siemeniä (kotoisasti sammakonkudun siemeniä)
3rkl psylliumkuituohjetta
1tl merisuolaa
1rkl hunajaa
3rkl kirnuvoita tai kookosöljyä
3,5dl vettä
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- sulata voi ja hunaja juoksevaksi.
- Annostele vesi kulhoon ja kaada sekaan sula rasva ja hunaja. Kaada nesteet kuivien aineiden sekaan ja sekoita taikina tasaiseksi. Taikinasta voi tulla paksua, joten lisää tarvittaessa vettä.
- Kaada seos pitkulaiseen leipävuokaan ja tasoita lusikalla. Anna huilata vähintään kaksi tuntia tai vaikkapa yön yli.
- Paista leipää +175C-asteessa seuraavasti: ensin vuokassa ritilän päällä noin 20min. Ota leipä sitten pois vuokasta ja paista leipää 30-40min ritilän päällä.
- Anna leivän jäähtyä, ennen kuin viipaloit sitä.
Kommentit
Lähetä kommentti