Tää ois niinku leikisti jäätelöä

Koska kesäänkin kuuluu jäätelö, on sitä saatava. Se on kaikin puolin kiinnostava herkku meillä, sillä lomamatkoillammekin ainoa päätös, josta ei tingitä yhtenäkään päivänä, on jäätelö. Niinpä oli testattava Helsingin Sanomain sivuilla 7.7.2016 ollut jäätelöohje, johon ei tarvita kuin sähkövatkain, kulho ja pakastuksen kestävä astia.

Ohje tässä:

Jäätelöpohja
- valmistusaika noin 10 minuuttia ja jäätymiseen 5h

1prk (397g) kondensoitua maitoa
1 iso prk (0,33l) kuohukermaa

- Laita kondensoitu maito ja kuohukerma kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella muutama minuutti tai kunnes seos on paksuhkoa.
- Kaada jäätelöseos pakkasenkestävään astiaan (vetoisuus noin 1 litra). Peitä kelmulla. Jäädytä noin 5 tuntia.


Itse lisäsin jäätelöpohjaan tuoreita mansikoita ennen pakastamista. Lehden vinkkeinä ovat seuraavat "mausteet":
- mansikoita pieninä paloina, rouhittuja pistaasipähkinöitä sekä marenkimurua
- 2dl tuoreita kirsikoita, 2dl tummaa suklaata rouhittuna ja 1 rkl viskiä

Kommentit