Lihapiirakka lapsuudestani

Toisin kuin otsikko antaa ymmärtää, ei tämä piirakka ole suoraan äitini reseptistöstä vaan niistä 1970-luvun makumuistoista. Aika moni ikäiseni on taatusti syönyt lihapiirakkaa, joka on tehty kotona.

Alla oleva ohje on kaapattu Mukana Maku -blogista

Ohje
  • Kaksi isoa levyä lehtitaikinaa (löytyy valmiina kaupan pakastealtaasta)
  • 400g jauhelihaa
  • 150g sipulia
  • 3 kananmunaa (2 munamaitoon ja 1 voiteluun)
  • 200g juustoraastetta
  • 2 dl maitoa
  • 6 dl pitkää riisiä (raakana 2dl)
  • 2 tl Mustapippuria
  • ½  tl Maustepippuria
  • 1 tl suolaa
  • Lihaliemikuutio
Keitä riisi lihaliemessä kypsäksi. Paista pilkottu sipuli ja jauheliha pannulla n.10min, lisää mausteet, suola ja kypsä riisi ja jatka paistamista pari minuuttia.

Lämmitä uuni 225c asteeseen

Tee munamaito: vatkaa kaksi kananmunaa ja maito.

Kaaviloi lehtitaikinalevy sopivan kokoiseksi ja aseta se leivinpaperilla vuoratulle uunipelille Levitä puolet juustoraasteesta levyn päälle, lisää lihariisiseos (jätä pikaisen reunoja auki) kaada nauhana munamaito seoksen joukkoon ja reunoille, lisää loput juustoraastetta seoksen päälle.

 Laita toinen lehtitaikinalevy kaiken yli ja kiinnitä nipistämällä reunoista alempaan levyyn, voitele kananmunalla. Pistele haarukalla pintaan vähän reikiä niin piirakka ei turpoa uunissa.

Kypsennä uunissa kunnes pinta kullankeltainen (noin 15 -25 min, riippuu uunista).

Kommentit