Paimenenpaistos

Joskus revin jostakin lehdestä hieman fiinimmän version "muusilaatikosta", siis siitä, mitä tehdään jauhelihasoosin kanssa yli jääneelle perunamuusille.

Tässä alkuperäinen ohje sekä rinnalla muutokset, jotka johtuivat löytymättömästä lampaanjauhelihasta:

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
2 lehtisellerin vartta
500g lampaanjauhelihaa (käytin 400g paistijauhelihaa)
2 rkl vehnäjauhoja
3 dl vettä
1 rkl soijakastiketta
1 tl timjamia (käytin oreganoa)
mustapippuria myllystä
2 rkl tomaattipyrettä
1 l perunasosetta
1 muna
150g (3 dl) juustoraastetta

- Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja raasta porkkanat (paloittelin). Huuhdo ja viipaloi lehtisellerit.
- Paahda jauheliha kasarissa omassa rasvassaan. Lisää kasvikset ja anna kuullottua.
- Ripottele joukkoon jauhot. Sekoita joukkoon vesi. Mausta soijalla, timjamilla ja mustapippurilla.
- Kuumenna kiuhuvaksi ja hauduta noin 10min. Lisää lopuksi tomaattipyre.
- Sekoita perunasoseen joukkoon 2/3 juustoraasteesta ja kananmuna.
- Levitä jauhelihakastike laakeaan, voideltuun vuokaan. Levitä päälle perunasose. Ripottele pinnalla loppu juustoraaste.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 25 min.

Kommentit