Uusi suosikkimme perinteisten laatikoiden joukkoon on punajuurilaatikonkin nimellä kulkeva loota, jonka taisimme neidin kanssa löytää syksyllä 2013. Alla oleva ohje on alkuperäinen, mutta sen lähdettä en muista.
Huom: valmistusaika 2 tuntia, josta viimeiset 30min tapahtuu itsellään
500g punajuurta
2rkl voita tai öljyä
2 punasipulia
2dl rouhittuja ohrasuurimoita
noin 5dl vettä
1rkl kasvisfondia tai kasvisliemikuutio
rouhittua mustapippuria
150g pehmeää vuohenjuustoa (ohje suosittelee myös sinihomejuustoa - vuohenjuuston ystävinä ei kokeilla)
0,5dl kermaa
1. Kuori ja raasta punajuuret. Kuori ja silppua sipulit. Kiehauta vesi kattilassa ja mausta fondilla tai liemikuutiolla.
2. Kuumenna rasva kasarissa ja lisää joukkoon sipuli. Kuullota sipulit ja lisää joukkoon ohrasuurimot ja punajuuriraaste. Lisää vähitellen kasvislientä. Kypsennä noin 20 minuuttia miedolla lämmöllä välillä nestettä lisäten ja sekoitellen.
3. Lisää lopuksi juusto, kerma ja pippuri. Kaada seos voideltuihin uunivuokiin ja kypsennä 150-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Kommentit
Lähetä kommentti