Muistaakseni syksyllä 2006 ilmestyneessä Kotivinkissä oli ohje Jaakon joululimppuun, joita olen siitä lähtien leiponut useita joka vuosi.
3kpl litran vuokia
nousee noin 60min
paistuu noin 70min
1l piimää
100g hiivaa
4 tl suolaa
3dl siirappia
3dl kauraleseitä
3dl kaljamaltaita
3dl ruisjauhoja
12dl vehnäjauhoja
kuminaa ja fenkolia (jotka ovat oma lisäykseni alkuperäiseen ohjeeseen)
1. Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi.
2. Sekoita joukkoon hiiva, suola, siirappi ja mausteet.
3. Sekoita seuraavaksi jauhot. Mikäli haluat "ruokaisemman" limpun, säädä ruis- ja vehnäjauhojen suhdetta. Mutta mitä enemmän on vehnää, sitä möyheämmäksi limppu jää.
4. Kun taikina on hyvin sekoitettu, anna nousta noin tunti.
5. Jaa taikina voideltuihin vuokiin.
6. Paista noin 70min +175-asteisessa uunissa.
7. Anna jäähtyä.
3kpl litran vuokia
nousee noin 60min
paistuu noin 70min
1l piimää
100g hiivaa
4 tl suolaa
3dl siirappia
3dl kauraleseitä
3dl kaljamaltaita
3dl ruisjauhoja
12dl vehnäjauhoja
kuminaa ja fenkolia (jotka ovat oma lisäykseni alkuperäiseen ohjeeseen)
1. Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi.
2. Sekoita joukkoon hiiva, suola, siirappi ja mausteet.
3. Sekoita seuraavaksi jauhot. Mikäli haluat "ruokaisemman" limpun, säädä ruis- ja vehnäjauhojen suhdetta. Mutta mitä enemmän on vehnää, sitä möyheämmäksi limppu jää.
4. Kun taikina on hyvin sekoitettu, anna nousta noin tunti.
5. Jaa taikina voideltuihin vuokiin.
6. Paista noin 70min +175-asteisessa uunissa.
7. Anna jäähtyä.
Kommentit
Lähetä kommentti