Martat 8/2015 tarjoaa luonnollisesti ihania jouluohjeita. Testiin otin heti kuivakakkuohjeen, joka edustaa parasta mahdollista mallia: sekoita aineet, viskaa vuokaan ja paista.
3dl sokeria
5dl vehnäjauhoja
0,5tl suolaa
2tl soodaa
3tl kardemummaa
1tl pomeranssinkuorta
2tl kanelia
1dl manteli- tai pähkinärouhetta
1dl rusinoita
1-2dl suklaarouhetta (pilppusin 100g tummaa suklaata)
2 munaa
2dl sulatettua tai juoksevaa margariinia
1,5dl kermaa tai kermamaitoa
- Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita keskenään.
- Lisää joukkoon munat, rasva ja kerma ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin tunti.
Vinkki 1: Voit tehdä myös muffineja: Jaa taikina vuokiin ja paista 2225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Vinkki 2: Laita kuivat aineet lasitölkkiin kerroksittain. Kirjoita ohje oheen ja ojenna lahjaksi.
3dl sokeria
5dl vehnäjauhoja
0,5tl suolaa
2tl soodaa
3tl kardemummaa
1tl pomeranssinkuorta
2tl kanelia
1dl manteli- tai pähkinärouhetta
1dl rusinoita
1-2dl suklaarouhetta (pilppusin 100g tummaa suklaata)
2 munaa
2dl sulatettua tai juoksevaa margariinia
1,5dl kermaa tai kermamaitoa
- Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita keskenään.
- Lisää joukkoon munat, rasva ja kerma ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin tunti.
Vinkki 1: Voit tehdä myös muffineja: Jaa taikina vuokiin ja paista 2225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Vinkki 2: Laita kuivat aineet lasitölkkiin kerroksittain. Kirjoita ohje oheen ja ojenna lahjaksi.
Kommentit
Lähetä kommentti