Katsoimme taas lasten kanssa mainion Rottatuille-elokuvan, jonka innostamana päätin vihdoin testata ratatouillen. Työn alle nappasin ohjeen, joka on kotoisin Maku-lehden nettisivuilta.
1 munakoiso
1 kesäkurpitsa
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
3 sipulia
2 valkosipulin kynttä
5 tomaattia
ruokaöljyä (käytin oliiviöljyä)
2tl timjamia
1tl suolaa
1/4tl mustapippuria
1/4tl sokeria
- Leikkaa munakoiso, kesäkurpitsa ja paprikat reiluiksi lohkoiksi.
- Kuori sipulit ja leikkaaa ohuiksi lohkoiksi. Hienonna valkosipulit. Lohko tomaatit.
-Kuumenna öljy pannulla ja paista munakoisoja, kunnes ne hieman pehmenevät ja saavat väriä. Siirrä munakoisot sivuun ja tee samoin kesäkurpitsoille.
- Paista kesäkurpitsoiden jälkeen paprikat, sipulit ja valkosipulit.
- Lisää kaikki ainekset pannulle, mausta ja sekoita. Anna ratatouillen hautua kannen alla 20-30 minuuttia.
- Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.
- Tarjoa ratatouille tuoreen leivän, riisin tai perunoiden kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti