Tänä syksynä olen vihdoin saanut kaalilaatikonkin trimmattua suunilleen sille tolalle, mihin sen haluankin. Kun etsin ohjeita ja osviittaa, törmäsin mm. sellaiseen versioon, johon tulee munamaitoa. Yllätyin. Niinpä muistelin Mummoni oppeja ja yhdistin niitä keittokirjan kanssa.
1 kg kaalia
400g jauhelihaa
sipulia
2 dl riisiä (käytän itse kaura-riisiä tai ohrasuurimoita)
voita
siirappia
meiramia
suolaa
pippuria
- Keitä riisit kypsiksi.
- Silppua kaali ja kuullota voissa pannulla sopivissa erissä. Jos vatsa tai terveysaate ei kestä tätä, keitä kaalisilppua.
- Ruskista ja mausta jauheliha.
- Kuullota silputut sipulit.
- Sekoita kaikki aineet keskenään isossa kulhossa ja mausta.
- Paista esim. 2 tuntia +150C. Jos on kiireempi, lisää hieman lämpöä ja lyhennä paistoaikaa.
Ja koska homma vie aikaa, teen isomman erän. Siitä paistan vain yhden kulhollisen, loput pakastan raakana ja paistan myöhemmin.
1 kg kaalia
400g jauhelihaa
sipulia
2 dl riisiä (käytän itse kaura-riisiä tai ohrasuurimoita)
voita
siirappia
meiramia
suolaa
pippuria
- Keitä riisit kypsiksi.
- Silppua kaali ja kuullota voissa pannulla sopivissa erissä. Jos vatsa tai terveysaate ei kestä tätä, keitä kaalisilppua.
- Ruskista ja mausta jauheliha.
- Kuullota silputut sipulit.
- Sekoita kaikki aineet keskenään isossa kulhossa ja mausta.
- Paista esim. 2 tuntia +150C. Jos on kiireempi, lisää hieman lämpöä ja lyhennä paistoaikaa.
Ja koska homma vie aikaa, teen isomman erän. Siitä paistan vain yhden kulhollisen, loput pakastan raakana ja paistan myöhemmin.
Kommentit
Lähetä kommentti