Alunperin ohje oli Kodin Kuvalehti 9/2015 -julkaisussa nimella Kinuskimunkit. Mutta koska olen ajoin hyvinkin antiikkinen ja mukavuudenhaluinen, tein tavallisia munkkeja. Niinpä en tähänkään kirjaa kuin munkkireseptin. Täytteen tuupatkoon kukin tyylillään.
noin 40 kpl
Taikina:
0,5 l maitoa
50g hiivaa
2 dl sokeria
1 tl suolaa
n. 15 dl vehnäjauhoja
50 g pehmeää voita
Paistamiseen:
1 l rypsiöljyä
Liota hiiva kädenlämpöiseen eli 37-asteiseen maitoon. Lisää sokeri ja suola - minä lisäsin myös kardemummaa. Alusta joukkoon vehnäjauhot.
Lisää pehmeä voi alustamisen loppuvaiheessa. Munkkitaikina saa jäädä löysemmäksi kuin normaali pullataikina. Anna taikinan kohota lämpimässä kaksinkertaiseksi noin puoli tuntia leivinliinan alla.
Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja pyöritä taikinasta pikkupullia. Laita pullat pellille, joka on vuorattu leivinpaperilla. Kohota pullat kaksinkertaiseksi.
Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa. Kokeile öljyn kuumuutta vaalealla leipäpalalla. Jos leipä tummuu 1-2 minuutissa, öljy on sopivaa. Pidä kantta aina lähettyvillä ylikuumenemisen varalta.
Laita reikäkauhan avulla muutama pulla kerrallaan kuumaan öljyyn. Paista noin kaksi minuuttia per puoli ja käännä.
Nosta valmiit munkit talouspaperin päälle valumaan. Pyöritä kuumat munkit sokerissa.
Kommentit
Lähetä kommentti