Ulla Svenskin Lempileivonnaiset -teos on aiheuttanut sen, että keväästä 2010 meillä on tehty rahkapiirakkaa vain tällä ohjeella. Maun lisäksi syinä ovat helppous ja määrä, kerralla syntyy pellillinen. Maku ei voi olla huono, kun päällyksen ainekset alkavat kilolla rahkaa!
pohja:
250 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 tl leivinjauhetta
7 dl vehnäjauhoja
täyte:
1 kg maitorahkaa
3 kananmunaa
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 rkl appelsiinimarmeladia (itse laitan ainakin 4 lusikalllista)
2 rkl perunajauhoja
1 dl kermavaahtoa
päälle (olen laittanut täytteen sekaan)
mantelirouhetta
Vaahdota voi ja sokeri, lisää kananmunat yksitellen vatkaten joukkoon. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää lopuksi joukkoon. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle.
Sekoita täytteen ainekset keskenään sekaisin ja levitä pohjan päälle. Ripota pinnalle mantelirouhe.
Paista piirakkaa uunin alatasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes pinta alkaa ruskistua.
pohja:
250 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 tl leivinjauhetta
7 dl vehnäjauhoja
täyte:
1 kg maitorahkaa
3 kananmunaa
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 rkl appelsiinimarmeladia (itse laitan ainakin 4 lusikalllista)
2 rkl perunajauhoja
1 dl kermavaahtoa
päälle (olen laittanut täytteen sekaan)
mantelirouhetta
Vaahdota voi ja sokeri, lisää kananmunat yksitellen vatkaten joukkoon. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää lopuksi joukkoon. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle.
Sekoita täytteen ainekset keskenään sekaisin ja levitä pohjan päälle. Ripota pinnalle mantelirouhe.
Paista piirakkaa uunin alatasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes pinta alkaa ruskistua.
Kommentit
Lähetä kommentti