Juustoja ja mustikoita ilman ei voi elää! Tämä kakkuohje on löytynyt Ulla Svenskin kirjasta Lempileivonnaiset ja tätä on leivottu ahkerasti niin juhannukseksi ja itsenäisyyspäiväksi kuin muutenkin vaan. Kannattaa ennakoida, sillä kakku täytyy huilia viileässä yön yli!
Pohja:
200 g Marie-keksejä
150 g voita
Täyte:
600 g Philadelphia-juustoa
250 g maitorahkaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl maissitärkkelystä
3 kananmunaa
200 g valkosuklaata
Pinnalle:
2 dl mustikoita
sokeria
Murusta keksit ja sekoita ne pehmeän voin kanssa sekaisin. Taputtele pohja leivinpaperilla vuorattuum, halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuokaan.
Vatkaa Philadelphia-juusto ja maitorahka sekaisin, lisää sokerit ja maissitärkkelys joukkoon. Sekoita kananmunat yksitellen täytteeseen ja lisää pieniksi paloitellut valkosuklaat. Kaada täyte pohjan päälle, ripota mustikat päälle ja hieman sokeria pinnalle. Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia, sammuta uuni ja anna paistua vielä jälkilämmöllä noin 30-40 minuuttia. Nosta jäähtynyt kakku jääkaappiin yöksi ja tarjoile seuraavana päivänä.
Pohja:
200 g Marie-keksejä
150 g voita
Täyte:
600 g Philadelphia-juustoa
250 g maitorahkaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl maissitärkkelystä
3 kananmunaa
200 g valkosuklaata
Pinnalle:
2 dl mustikoita
sokeria
Murusta keksit ja sekoita ne pehmeän voin kanssa sekaisin. Taputtele pohja leivinpaperilla vuorattuum, halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuokaan.
Vatkaa Philadelphia-juusto ja maitorahka sekaisin, lisää sokerit ja maissitärkkelys joukkoon. Sekoita kananmunat yksitellen täytteeseen ja lisää pieniksi paloitellut valkosuklaat. Kaada täyte pohjan päälle, ripota mustikat päälle ja hieman sokeria pinnalle. Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia, sammuta uuni ja anna paistua vielä jälkilämmöllä noin 30-40 minuuttia. Nosta jäähtynyt kakku jääkaappiin yöksi ja tarjoile seuraavana päivänä.
Kommentit
Lähetä kommentti