Keväällä 2009 sain kollegaltani tuorepastataikinan ohjeen, johon hän luottaa. Meni vielä viisi vuotta, kunnes aika oli kypsä pastakoneen hankintaan. Sen sain yllättäen rakkaalta siskoltani. Enteet onnistumiseen ovat todella hyvät.
Tällä ohjeella veivataan:
500 g (8 dl) durum-vehnää
1 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
2 munaa
1,5 dl lämmintä vettä
Siivilöi jauhot kulhoon ja sekoita suola niihin.
Tee jauhojen keskelle syvennys, johon lisätään öljy, munat ja vesi.
Alusta ainekset notkeaksi taikinaksi ja vaivaa vähintään 10 minuuttia.
Kiedo taikina tuorekelmuun, minkä jälkeen siirrä se jääkaappiin vetäytymään noin tunniksi.
Sitten litistämään, veivaamaan ja keittämään.
Tällä ohjeella veivataan:
500 g (8 dl) durum-vehnää
1 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
2 munaa
1,5 dl lämmintä vettä
Siivilöi jauhot kulhoon ja sekoita suola niihin.
Tee jauhojen keskelle syvennys, johon lisätään öljy, munat ja vesi.
Alusta ainekset notkeaksi taikinaksi ja vaivaa vähintään 10 minuuttia.
Kiedo taikina tuorekelmuun, minkä jälkeen siirrä se jääkaappiin vetäytymään noin tunniksi.
Sitten litistämään, veivaamaan ja keittämään.
Kommentit
Lähetä kommentti