tiistai 28. huhtikuuta 2020

Jugurttimunkit



Tämä munkkiohje on peräisin Maku-lehden numerosta 2/2012.

(noin 30kpl)
3dl vaniljajugurttia (ei light-versiota, sillä keinotekoiset makeutusaineet eivät kestä kuumennusta)
25g hiivaa
0,75dl sokeria
1 kananmuna
0,5tl suolaa
1 tl kardemummaa
noin 7dl vehnäjauhoja
0,5dl rypsiöljyä
PAISTAMISEEN: 4dl rypsiöljyä
PINNALLE: 1dl sokeria ja 1 tl vaniljasokeria

HUOM: Kun paistat munkkeja kuumassa rasvassa, älä käytä liesituuletinta ja pidä kattilan kansi helposti saatavilla.

KUUMENNA jugurtti kädenlämpöiseksi kattilassa. Liota joukkoon hiiva. Lisää muna, sokeri. kardemumma, suola ja puolet vehnäjauhoista. Alusta taikinaan loput vehnäjauhot ja loppuvaiheessa öljy.
ANNA KOHOTA liinalla peitettynä lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.
KUMOA taikina jauhotetulle alustalle. Leivo taikina tangoksi. Jaa se 30 palaan ja pyöritä pikkupulliksi. Anna pullien kohota liinalla peitettynä.
KUUMENNA rasva pienessä kattilassa 170-180 –asteiseksi. Kypsennä kohonneet munkit öljyssä, 1-2min/puoli. Nosta munkit reikäkauhan avulla talouspaperille.
PYÖRITTELE munkit lämpimänä sokeriseoksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti