tiistai 5. maaliskuuta 2019

UUNIFETAPASTA - talven 2019 hitti




Talvella 2019 alkoi vilahdella yhden jos toisen puheissa uunifetapasta, 
jonka ohjeeksi sain Liemessä-blogin version. Tätä suositteli ystäväni,
 jonka sisko oli laatinut kyseistä herkkua juuri tällä ohjeella. 
Siispä tähän muistiin ja testiin.

"UUNIFETAPASTA

2 nälkäistä henkilöä
250 g hyvää pastaa esim. Rummo
200 g fetajuusto (käytin Pirkka Parhaat)
1 dl oliiviöljyä
1/2 punainen chilipalko
1 rasia kirsikkatomaatteja
pippuria
ripaus suolaa
tarjoiluun:
basilikaa
Lorauta uunivuoan pohjalle tilkka oliiviöljyä. Laita feta kokonaisena vuokaan. 
Pieni chili ja laita fetan päälle. Lorauta päälle reippaasti oliiviöljyä. Laita 
kirsikkatomaatit vuokaan ja pyöräytä oliiviöljyssä. Rouhi päälle mustapippuria
 ja viimeistele ripauksella 
suolaa.

Paista uunin keskiosassa 200-asteessa 15 minuuttia. Nosta lämpö 

225-asteeseen ja käännä uuni grillivastukselle. Nosta vuoka uunin ylätasoon
 ja paista vielä noin 10 minuuttia. Huom! Tarkkaile paahtumista. Paistoaika 
riippuu uunista. Itsellänihän palohälytin lähti soimaan siinä 5 minuutin kohdalla 😀
Keitä pasta ohjeen mukaan. Jos käytät oksallisia kirsikkatomaatteja, 
poista oksat ja kannat. Riko uunifetaa hieman ja sekoita koko uunivuoallinen 
pastan joukkoon. Tarjoile basilikan kera.
EDIT: Vinkki! Kirsikkatomaattien kanssa ei kannata kitsastella. Eli voit 
huoletta laittaa kaksi kirsikkatomaattirasiaa, jos rasia on pienempää sorttia 🙂 
Myös valkosipuli sopii tähän loistavasti. Kuori ja halkaise kaksi 
valkosipulinkynttä ja heitä mukaan uunivuokaan."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti