tiistai 5. maaliskuuta 2019

Mokkapaloja



MOKKAPALAT

Ainekset
24 palaa

200 g
margariinia

4
kananmunaa

2,5 dl
sokeria

4 dl
vehnäjauhoja

4 rkl
kaakaojauhetta

2 tl
leivinjauhetta

1,5 dl
maitoa

Kuorrutus

4 rkl
vahvaa kahvia

75 g
margariinia sulatettuna

5 dl
tomusokeria

2 rkl
kaakaojauhetta

Pinnalle

nonparelleja

Sulata margariini ja anna jäähtyä. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi ja sekoita vaahtoon vuorotellen rasvan ja maidon kanssa. Taittele pellillä leivinpaperin reunat ja kiinnitä kulmat pystyyn cocktailtikuilla tai nuppineuloilla vuokamaiseksi. Levitä taikina paperille. Paista 200-asteisessa uunissa 18–20 minuuttia.

Nosta uunipelti 5 minuutiksi jäähtymään. Sekoita kuorrutuksen ainekset ja levitä jäähtyneen pohjan päälle. Ripottele pinnalle nonparelleja. Anna jäähtyä kunnolla ja leikkaa paloiksi.



LUKSUSMOKKAPALAT
Ainekset
30 palaa

2 dl
vahvaa kahvia

200 g
margariinia

3 dl
sokeria

5 dl
vehnäjauhoja

3 rkl
kaakaojauhetta

3 tl
leivinjauhetta

2 tl
vaniljasokeria

3
munaa

1,5 dl
maitoa

Kuorrutus

0,5 dl
sokeria

1 dl
fariinisokeria

1 rkl
pikakahvijauhetta

2 dl
kuohukermaa

25 g
margariinia

50 g
pähkinöitä



Ohjeet
Paloittele rasva kuumaan kahviin. Mittaa sokeri, jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri kulhoon. Lisää rasvaseos. Vatkaa munat ja maito puuhaarukalla taikinaan. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 200-asteisen uunin keksitasolla 15 minuuttia. Mittaa sokerit, pikakahvijauhe ja kerma kattilaan. Keitä hiljalleen noin 20 minuuttia tai kunnes kuorrutus sakeutuu. Lisää rasva nokareina ja levitä kuorrutus jäähtyneelle levylle. Koristele pähkinöillä. Leikkaa paloiksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti