sunnuntai 17. maaliskuuta 2019

MInna Canthin kakku




Kun Minna Canthin 175-vuotisjuhlapäivä alkoi lähestyä, ryhdyimme kollegoideni kanssa valmisteluihin, jotta voisimme töissä tarjota suuren sankarimme merkkipäivänä hänen nimikkokakkuaan. Kuulemma seuraavalla ohjeella on äiti, leski, kirjailija, kauppias ja vaikuttaja kakkua leiponut:

-varaa iso kakkuvuoka (2,4l)

Taikina:
4 dl kuohukermaa
2 kananmuknaa
2 dl sokeria
6 dl jauhoja
1 rkl jauhettua pomeranssinkuorta
1 tl jauhettua neilikkaa
1 tl inkivääriä
2 tl ruokasoodaa
2 dl siirappia
4 rkl voisulaa

1.Voitele vuoka huolelisesti.

2. Vatkaa kerma vaahdoksi.

3. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.

4.Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita. Yhdistä sen jälkeen kermavaahto, kananmuna-sokeri-vaahto ja kuivat aineet keskenään.

5. Lisää siirappi ja voisula. Sekoita huolellisesti.

6.Kaada taikina vuokaan ja paista ensin 30 minuuttia + 175C ja sitten 30 minuuttia + 150C.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti