keskiviikko 17. toukokuuta 2017

Voileipäkakku vegaanille

VEGAANINEN KIKHERNE-AVOKADOVOILEIPÄKAKKU 


1 vaalea vuokaleipä tai 15–20 palaa paahtoleipää


Kostutukseen:
1 rkl sitruunamehua
1-2 dl vettä


Kikhernetäyte
2 prk kikherneitä
1 valkosipulin kynsi
½ dl tahinia
1 rkl sitruunamehua
1 tl juustokuminaa
½ tl suolaa
1 dl persiljaa hienonnettuna


Avokadotäyte:
2 avokadoa
1 punasipuli
1 tomaatti
1 dl vegaanista ranskankermaa
1 tl sitruunamehua
½ tl suolaa


Päälle:
200 g vegaanista juustolevitettä
1 dl vegaanista ranskankermaa
½ tl suolaa
1 tl sitruunamehua


Tee kikhernetäyte. Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella. Tarkista maku.
Valmista avokadotäyte. Hienonna punasipuli ja kuutioi tomaatti pieneksi. Käsittele avokado ja poista siemen. Muussaa avokado haarukalla, lisää joukkoon sipuli ja tomaatti, ranskankerma ja mausta sitruunamehulla ja suolalla. Sekoita tasaiseksi.


Tee paahtoleivistä tarjoiluvadille ensimmäinen kerros, 3- 4 leipäpalaa peräkkäin. Yritä saada rivi mahdollisimman suoraksi. Kostuta leipäkerros. Levitä ensimmäinen täytekerros; ½ kikhernetäytteestä pohjan päälle ja tasaa lusikalla siten että täytettä on varmasti reunoille saakka.


Levitä uusi leipäkerros ja kostuta. Levitä avokadotäytettä ½ pohjan päälle ja tasaa lusikalla siten että täytettä on reunoille saakka. Jatka kunnes täytteet loppuvat, yhteensä neljä täytekerrosta. Päällimmäiseksi leipäkerros ja kostutus. Valmista päällyste. Levitä kakun päälle ja koristele.

Vaikka täytteessä on avokadoa, ei sitä kannata laitaa kakun päälle, sillä se tummuu nopeasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti