VEGAANINEN KIKHERNE-AVOKADOVOILEIPÄKAKKU
1 vaalea vuokaleipä tai 15–20 palaa paahtoleipää
Kostutukseen:
1 rkl sitruunamehua
1-2 dl vettä
Kikhernetäyte
2 prk kikherneitä
1 valkosipulin kynsi
½ dl tahinia
1 rkl sitruunamehua
1 tl juustokuminaa
½ tl suolaa
1 dl persiljaa hienonnettuna
Avokadotäyte:
2 avokadoa
1 punasipuli
1 tomaatti
1 dl vegaanista ranskankermaa
1 tl sitruunamehua
½ tl suolaa
Päälle:
200 g vegaanista juustolevitettä
1 dl vegaanista ranskankermaa
½ tl suolaa
1 tl sitruunamehua
Tee kikhernetäyte. Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella. Tarkista maku.
Valmista
avokadotäyte. Hienonna punasipuli ja kuutioi tomaatti pieneksi.
Käsittele avokado ja poista siemen. Muussaa avokado haarukalla, lisää
joukkoon sipuli ja tomaatti, ranskankerma ja mausta sitruunamehulla ja
suolalla. Sekoita tasaiseksi.
Tee paahtoleivistä
tarjoiluvadille ensimmäinen kerros, 3- 4 leipäpalaa peräkkäin. Yritä
saada rivi mahdollisimman suoraksi. Kostuta leipäkerros. Levitä
ensimmäinen täytekerros; ½ kikhernetäytteestä pohjan päälle ja tasaa
lusikalla siten että täytettä on varmasti reunoille saakka.
Levitä
uusi leipäkerros ja kostuta. Levitä avokadotäytettä ½ pohjan päälle ja
tasaa lusikalla siten että täytettä on reunoille saakka. Jatka kunnes
täytteet loppuvat, yhteensä neljä täytekerrosta. Päällimmäiseksi
leipäkerros ja kostutus. Valmista päällyste. Levitä kakun päälle ja
koristele.
Vaikka täytteessä on avokadoa, ei sitä kannata laitaa kakun päälle, sillä se tummuu nopeasti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti