keskiviikko 17. toukokuuta 2017

Voileipäkakku-taivaassa?


 Olin 26.4.2017 Etelä-Hämeen Marttojen järjestämällä voileipäkakkukurssilla, josta sain mukaani nipun niksejä, joukon mainioita ohjeita sekä rutkasti innostusta. Koristeluvinkkejä kertyi myös. Suosikki ohjeeni kerään tänne.

Itse olin tekemässä parini kanssa tex-mex-henkistä kanakakkua, josta innostuin niin, että sitä oli tarjolla lasten synttäreillä.

TEX-MEX VOILEIPÄKAKKU

36 palaa täysjyväpaahtoleipää

Kostutus:
1,5 dl vettä
0,5 dl sitruunamehua


Broileritäyte:
450 g broilerinfileesuikaletta
1 rkl öljyä
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
1 tlk. salsa mexicana meksikolaiskastiketta
1 tlk. juustodippiä


Guacamoletäyte:
 0,5 tlk guacamoledippiä
1 punainen paprika


Kuorrutus:
0,5 tlk guacamoledippiä
150 g ranskankermaa (tein kotona kermaviiliä käyttäen)


koristeeksi:
keltaista paprikaa
kirsikkatomaatteja
pala kurkkua
10 oliivia
0,5 pieni sipuli
jääsalaattia tai persiljaa
maissilastuja


Ruskista broilerisuikaleet öljyssä. Mausta suolalla ja pippurilla. Hienonna lihat leikkuulaudalla. Sekoita joukkoon salsakastike ja juustodippi. Kuutioi punainen paprika.


Lado vadille 6 leipäviipaletta: 2 rinnakkain ja 3 peräkkäin. Kostuta leivät sitruunavedellä. Levitä päälle puolet broileritäytteestä.


Lisää toinen leipäkerros ja kostuta. Levitä päälle guacamoledippiä ja ripottele pinnalle paprikakuutiot.


Lisää kolmas leipäkerros. Kostuta ja täytä lopulla broileritäytteellä.


Lado vielä neljäs leipäkerros ja kostuta pinta. (Suojaa kakku tuorekelmulla ja foliolla. Laita päälle kevyt paino esim. leikkuulauta. Nosta kakku kylmään ja anna kostua yön yli.)


Sekoita guacamoledippi ja ranskankerma. Levitä kuorrutus kakun reunoille ja pinnalle. Koristele pinta kuutioidulla paprikalla, lohkotuilla kirsikkatomaateilla, suikaloidulla kurkulla, oliiveilla, sipulirenkailla ja jääsalaatilla. Koristele reunat maissilastuilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti