maanantai 14. marraskuuta 2016

Jauheliha-munakasrulla

Jostakin mainoksesta nappasin munakasrullan ohjeen, jota päätin kokeilla jonakin arkipäivänä sillä ajatuksella, että voisi löytyä taas joku uusi ja helppo arkieväs. Ja löytyi. Kuopus pääsi munakasrullalle tuoreeltaan pitkän koulupäivän ja keittolounaan voimin, joten rulla upposi ja siirtyi "tehdään toistekin" -listalle.

Ainekset löytyvät melkein aina kaapeista, ohjetta voi säädellä sekä maun että kotoa löytyvien tarveaineiden mukaan eikä aikaakaan mene kuin noin 45 minuuttia.

6-7 munaa
5-6dl maitoa
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5tl suolaa
0,25 tl mustapippuria

400g jauhelihaa
suolaa
paprikaa
jauhettua chiliä
sipuli silputtuna (tai purjoa silppuna)
(valkosipulia)
tomaattia tai paprikaa lohkoina
100-200g tuorejuustoa (korvasin feta-purkin lopulla)
1,5dl juustoraastetta

- uuni kuumenemaan +225C
- vatkaa munien rakenne kevyesti rikki ja lisää loput munakkaan ainekset sekaan.
- Kaada "taikina" leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista noin 15 minuuttia. Kumoa pohja leivinpaperin päälle jäähtymään.

- Ruskista ja mausta jauheliha. Lisää sipulit ja mahdolliset muut kasvit. Sekoita tuorejuusto joukkoon vasta siinä vaiheessa, kun alat kaataa täytettä pohjalle.
- Ripottele juustoraasteesta noin 2/3 täytteen päälle ja kääri munakas rullalle. Nosta se sitten takaisin uunipellille.
- Ripottele loppu juustoraaste rullan päälle ja paista noin 10 minuuttia 225-asteisessa uunissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti