tiistai 15. joulukuuta 2015

Waldorfeja

Waldorfin salaatti on metka omenen ja varsisellerin makuyhdistelmä, jota teen vähintäänkin jouluisin. Vakiintuneen ohjeen rinnalle löytyi toinen, joita yhdistelemällä syntyy se tämän joulun versio. Makuraati - sisareni ja minä - ratkaisee, millä mallilla seuraavalla kerralla.

Waldorf I on peräisin Helsingin Sanomain Ruokatorstai-kirjasta, joka on suuria suosikkejani. Paljonpaljon ohjeita vuoden kierto huomioiden, kauniilla kuvilla koristeltuna. Lisäksi löytyy paljon olennaista tietoa.

2 omenaa
4 lehtisellerin vartta
0,5dl saksanpähkinöitä

Kastike:
1,5dl majoneesia
1,5dl maustamatonta jugurttia
suolaa, mustapippuria

koristeluun:
lehtisalaattia
saksanpähkinöitä

Olen koonnut tämän salaatin ilman lehtisalaatteja.

Waldorf II löytyi Kodin kuvalehdestä 23/2015. Tätä ei ole vielä kokeiltu.

1 ruukku friseesalaattia
70g lehtipinaattia
2 omenaa
0,5rkl sitruunanmehua
3 lehtisellerin vartta
1 pkt sinihomejuustoa
1,5dl saksanpähkinöitä

Kastike:
1 (luomu)sitruunan kuori
2dl turkkilaista jugurttia
1rkl sitruunanmehua
1tl vahvaa sinappia
0,5tl suolaa
ripaus mustapippuria

Testi-Waldorf syntyy I:n kasveista ja II:n kastikkeesta. Ja taas niin, ettei minkään astian pohjalle asetella lehtisalaattia. Ja luonnollisesti pähkinöitä on oltava ohessa niin, että jokainen saa säätää niiden määrän.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti