lauantai 24. lokakuuta 2015

Ratatouille, kasvispaistos Ranskanmaalta



Katsoimme taas lasten kanssa mainion Rottatuille-elokuvan, jonka innostamana päätin vihdoin testata ratatouillen. Työn alle nappasin ohjeen, joka on kotoisin Maku-lehden nettisivuilta.

1 munakoiso
1 kesäkurpitsa
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
3 sipulia
2 valkosipulin kynttä
5 tomaattia
ruokaöljyä (käytin oliiviöljyä)
2tl timjamia
1tl suolaa
1/4tl mustapippuria
1/4tl sokeria


- Leikkaa munakoiso, kesäkurpitsa ja paprikat reiluiksi lohkoiksi.

- Kuori sipulit ja leikkaaa ohuiksi lohkoiksi. Hienonna valkosipulit. Lohko tomaatit.

-Kuumenna öljy pannulla ja paista munakoisoja, kunnes ne hieman pehmenevät ja saavat väriä. Siirrä munakoisot sivuun ja tee samoin kesäkurpitsoille.

- Paista kesäkurpitsoiden jälkeen paprikat, sipulit ja valkosipulit.

- Lisää kaikki ainekset pannulle, mausta ja sekoita. Anna ratatouillen hautua kannen alla 20-30 minuuttia.

- Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.

- Tarjoa ratatouille tuoreen leivän, riisin tai perunoiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti