sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Fetamuffinssit

Ostin joskus kirjasen Makeat ja suolaiset muffinit. Sieltä ehdottomasti eniten on leivottu ohjetta Oliivimuffinit fetajuustolla täytettyinä.

Käytän 12 kolon muffinssipeltiä ja hieman isompia, paperisia muffinssivuokia. Kirjaan tähän ohjeen siinä muodossa kuin yleensä leivon.

Ainekset:
4 dl puolikarkeita vehnäjauhoja (käytän myös sämpyläjauhoja)
2,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
yrttimausteita (esim. kuivattua rosmariinia ja timjamia)
mustapippuria
1 kananmuna
0,75 dl (oliivi)öljyä
3 dl maustamatonta jugurttia
200 g fetajuustoa pieninä kuutioina
- joskus myös mustia oliivirenkaita ja/tai aurinkokuivattuja tomaatteja silppuna

- uuni lämpiämään +180 asteeseen
- paperivuokat valmiiksi muffinssipellin koloihin

- Leikkaa feta (ja mahdolliset oliivit ja aurinkokuivatut tomaatit) pieniksi kuutioiksi.

- Sekoita kulhossa kuivat aineet keskenään.

- Lisää kananmuna, öljy ja jugurtti. Sekoita varovasti.

- Viimeiseksi taikinaan lisätään kuutioitu fetajuusto ja muut mahdolliset "höysteet". Sekoita vain hieman. Annostele taikina vuokiin.

- Paista noin 25 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti