tiistai 31. maaliskuuta 2015

Poro-leipäjuustopiirakka

Glorian ruoka ja viini 3/2015 ja Piia Pasanen paljastavat -jatkuu. Jutusta nappasin ainakin kolme ohjetta, joita on vähintäänkin testattava.

15 min + tekeytyminen 30 min + kypsennys 40 min

2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
100 g voita
100 g maustamatonta tuorejuustoa

täyte:

1/2 purjoa
1-2 rkl voita
250 g leipäjuustoa
100 g kylmäsavuporoa
3 kananmunaa
2 dl kermaa
1/4 tl mustapippuria myllystä

1. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Nypi voi ja tuorejuusto jauhoseokseen. Anna taikinan levätä kelmuun käärittynä jääkaapissa puolisen tuntia ennen piirasvuokaan painelua.
2. Pane uuni lämpenemään 200 asteeseen. Halkaise, huuhdo ja viipaloi purjo. Kuullota purjoa pannussa voissa 5 minuuttia.
3. Leikkaa leipäjuusto ja poro kuutioiksi.
4. Sekoita munat kermaan ja mausta seos pippurilla.
5. Painele taikina piirasvuokaan (halkaisija 26 cm). Levitä purjo, juusto ja poro pohjalle ja kaada päälle muna-kermaseos.
6. Paista uunin alaosassa noin 40 minuuttia. Tarjoa piiras haaleana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti