lauantai 21. maaliskuuta 2015

Pääsiäiskakku

 
Tämäkin ohje on niitä ihan pakko tehdä -osaston reseptejä. Niin mukavaa kuin olisi uusiakin ohjeita kokeilla, on joskus syytä noudattaa "Tee taas sitä!"  -vaatimusta. Ohje napattu Ulla Svenskin kirjasta Juhlaleivonnaiset.

kakkupohja:
6 kananmunaa
2 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
0,25 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

täyte:
4 dl kermaa
200 g vaniljatuorejuustoa
150 g mangoa
150 g persikkaa
2 tl vaniljasokeria

kostutus:
3 dl hedelmämehua

kuorrutus:
1 dl kermatäytettä
300-400 g luonnonvalkoista marsipaania
vihreää marsipaania
tummaa suklaata
pääsiäiskarkkeja

- Kuorrutuksen kohdalla olen oikaissut: kermavaahtoa ja karkkeja. Maistuu paremmin lapsillemme.

Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi varovasti sekoittaen. Kaada massa voideltuun ja jauhotettuun halkaisijaltaan 20 cm:n kakkuvuokaan ja paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 40 minuuttia. Leikkaa hyvin jäähtynyt kakkupohja kolmeen kerrokseen.
Vatkaa kerma melkein vaahdoksi ja vatkaa tuorejuusto joukkoon. Pilko hedelmät pieniksi paloiksi. Levitä kostutetun pohjan päälle noin puolet kermatäytteestä ja ripota puolet hedelmäpaloista kermatäytteen päälle. Laita toinen pohja päälle, kostuta ja lisää täytteet samalla tavalla. Kuorruta kakun pinta ohuesti lopulla kermatäytteellä. Kauli marsipaani levyksi ja nosta se kakun päälle, leikkaa ylimääräiset marsipaanit kakun alareunasta pois.
Sulata suklaa ja kaada se leivinpaperin päälle laakeaksi levyksi, tasoita pinta. Nosta levy jääkaappiin hetkeksi jähmettymään ja leikkaa siitä terävällä veitsellä aidan osia, kiinnitä osat sulalla suklaalla kakun reunalle. Pyöritä loput marsipaanista tasaiseksi ja vuole siitä juutsohöylällä kakun päälle lehdyköitä. Ruoho kakun reunalle valmistuu nopeasti valkosipulinpuristimella. Koristele kakku suklaakorilla ja pääsiäiskarkeilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti