Noin kymmenen vuotta sitten, jos riittääkään, löysin tämän ohjeen jostakin sisustuslehdestä ja olen hyödyntänyt reseptiä likimain joka vuosi joulun alla. Jo ihan tuoksun vuoksi.
Ohje on hyvin leipojaystävällinen, sillä tiskiä tulee vähän ja kakun maku vain syvenee, jos se saa huilata viileässä edes pari päivää. Maustekokeiluihin en ole ryhtynyt vaan noudatan ohjeen omia asetuksia.
Jouluinen maustekakku
4 dl piimää
tai kermaviiliä
1,5 dl
sokeria
2 dl tummaa
siirappia
3 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl
inkivääriä
1 tl
neilikkaa
1,5 tl soodaa
7 dl
vehnäjauhoja
175 g voita
tai margariinia
Sulata rasva.
Sekoita piimä,
sokeri ja siirappi.
Lisää keskenään
sekoitetut kuivat aineet ja sulatettu rasva. Alusta taikina tasaiseksi.
Kaada taikina
voideltuun vuokaan ja paista +175C asteessa noin 45 minuuttia.
Kakku maistuu
paremmalta jäähdytettynä ja kestää pakastamista.
Kommentit
Lähetä kommentti