Ensimmäinen versio
Jokunen aika sitten yksi jos toinen valveutunut henkilö laati siemennäkkäreitä. Minä sain sellaista herkkua nauttia ystäväni luona. Hän oli ohjeen napannut maissijauhopussin kyljestä. Se menee näin:
2dl maissijauhoja
1dl auringonkukansiemeniä
1dl pellavansiemeniä
0,5dl rypsiöljyä
2dl kiehuvaa vettä
1rkl hienonnettuja fenkolinsiemeniä
pinnalle esim.
auringonkukansiemeniä
sormisuolaa
- Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sitten öljy ja kiehuva vesi. Sekoita tasaiseksi.
- Nostele taikina leivinpaperin päälle. Aseta toinen leivinpaperi taikinan päälle ja kaulitse levyksi. Minä lintsasin kaulimisesta, sillä taikina litistyi hyvin pellin kokoiseksi käsin painamalla.
- Ripottele pinnalle maun mukaan esim. suolaa ja siemeniä.
- Paista +150C noin 40 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.
- Anna jäähtyä ennen paloittelua.
Toinen versio
Kodin Kuvalehti julkaisi lokakuussa 2016 Gluteenittomat herkut -kirjasen, jota olen uutterasti tutkinut. Siellä siemennäkkäriksi tällainen ehdotus:
1dl auringonkukansiemeniä
1dl seesaminsiemeniä
0,5dl pellavansiemeniä
0,5dl kurpitsansiemeniä
0,5dl kurpitsansiemeniä
2dl kiehuvaa vettä
0,5dl öljyä
1tl suolaa
pinnalle sormisuolaa
- Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää öljy ja kiehuva vesi. Sekoita tasaiseksi.
- Nostele taikina leivinpaperin päälle. Aseta toinen leivinpaperi taikinan päälle ja kaulitse levyksi. Minä lintsasin kaulimisesta, sillä taikina litistyi hyvin pellin kokoiseksi käsin painamalla.
- Ripottele pinnalle maun mukaan esim. suolaa ja siemeniä.
- Paista +175C noin 50-60 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.
- Anna jäähtyä ennen paloittelua.
Jokunen aika sitten yksi jos toinen valveutunut henkilö laati siemennäkkäreitä. Minä sain sellaista herkkua nauttia ystäväni luona. Hän oli ohjeen napannut maissijauhopussin kyljestä. Se menee näin:
2dl maissijauhoja
1dl auringonkukansiemeniä
1dl pellavansiemeniä
0,5dl rypsiöljyä
2dl kiehuvaa vettä
1rkl hienonnettuja fenkolinsiemeniä
pinnalle esim.
auringonkukansiemeniä
sormisuolaa
- Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sitten öljy ja kiehuva vesi. Sekoita tasaiseksi.
- Nostele taikina leivinpaperin päälle. Aseta toinen leivinpaperi taikinan päälle ja kaulitse levyksi. Minä lintsasin kaulimisesta, sillä taikina litistyi hyvin pellin kokoiseksi käsin painamalla.
- Ripottele pinnalle maun mukaan esim. suolaa ja siemeniä.
- Paista +150C noin 40 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.
- Anna jäähtyä ennen paloittelua.
Toinen versio
Kodin Kuvalehti julkaisi lokakuussa 2016 Gluteenittomat herkut -kirjasen, jota olen uutterasti tutkinut. Siellä siemennäkkäriksi tällainen ehdotus:
1dl auringonkukansiemeniä
1dl seesaminsiemeniä
0,5dl pellavansiemeniä
0,5dl kurpitsansiemeniä
0,5dl kurpitsansiemeniä
2dl kiehuvaa vettä
0,5dl öljyä
1tl suolaa
pinnalle sormisuolaa
- Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää öljy ja kiehuva vesi. Sekoita tasaiseksi.
- Nostele taikina leivinpaperin päälle. Aseta toinen leivinpaperi taikinan päälle ja kaulitse levyksi. Minä lintsasin kaulimisesta, sillä taikina litistyi hyvin pellin kokoiseksi käsin painamalla.
- Ripottele pinnalle maun mukaan esim. suolaa ja siemeniä.
- Paista +175C noin 50-60 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.
- Anna jäähtyä ennen paloittelua.
Kommentit
Lähetä kommentti