maanantai 20. huhtikuuta 2015

Linssihedelmäjuustosalaatti

HyväTerveys-lehdestä nappasi siskoni oheisen ohjeen, jota toteutti minunkin edukseni. Sellainen linssiohje, josta innostuin! Alan muuttaa kantaani linsseihin.

4 dl kypsiä, mustia belug-linssejä (1,6 dl kuivattuna)
2 isoa päärynää tai omenaa
1 rkl voita tai margariinia
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 rasia pieniä salaatinlehtiä (sekoitus tai vuonankaalia)
100g sinihomejuustoa
0,5 dl pähkinämurskaa

kastike:
4 rkl laadukasta oliiviöljyä
1 rkl balsamikoetikkaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Kypsennä linssit pakkauksen ohjeen mukaan tai käytä valmiiksi kypsennettyjä linssejä.

Sekoita kastikkeen aineet pieneen lasitölkkiin ravistaen. Valele kastike linsseihin ja sekoita.

Leikkaa päärynät tai omenat lohkoiksi. Poista siemenkodat. Sulata voi pannuun ja paista hedelmälohkot niin, että ne saavat hieman väriä. Valuta päälle hunajaa ja ravista pannua.

Levitä salaatinlehdet tarjoiluastiaan tai lautasille. Lisää linssit kastikkeineen salaatinlehtien joukkoon kahdella lusikalla nostellen.

Murenna salaattiin homejuusto, asettele päälle hedelmälohkot ja pähkinämurska.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti