tiistai 31. maaliskuuta 2015

Sitruunainen suklaakakku

Glorian ruoka ja viini 3/2015 tämänkin ohjeen löytöpaikkana.

70 min + kypsennys 50 min + vetäytyminen 2 h (voi tehdä jo edellisenä päivänä kuorrutusta vaille valmiiksi)

pohja:
6 kananmunaa
3 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl maissitärkkelystä (maizena)
1 dl mantelijauhetta
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta

täyte:
1 luomusitruunan kuori ja mehu
1 kananmuna
2,5 dl vettä
1 dl sokeria
3 rkl maissitärkkelystä
1,5 tl vaniljasokeria
50 g mantelimassaa
2 dl kuohukermaa
1 dl ranskankermaa

kostutus:
1 dl sitruunanmehulla maustettua vettä

kuorrutus:
170 g taloussuklaata
1,5 dl ranskankermaa

1. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (halk. 25 cm). Pane uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuiva-aineet keskenään. Lisää jauhoseos munavaahtoon varovasti sekoittaen, älä vatkaa.
2. Kaada taikina vuokaan. Paista uunin alatasossa noin 50 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Anna kakun jäähtyä ennen vuoasta irroittamista.
3. Tee sillä aikaa täyte. Raasta sitruunan kuori hienoksi raasteeksi ja purista mehu. Mittaa kuoriraaste, muna, vesi, sokeri ja maissitärkkelys kattilaan ja kuumenna hitaasti koko ajan sekoittaen, kunnes seos muuttuu kiisselimäiseksi. Jäähdytä haaleaksi ja lisää 0,5 dl sitruunanmehua ja vaniljasokeri. Raasta mantelimassa. Vaahdota kerma ja lisää siihen ranskankerma ja mantelimassa. Sekoita lopuksi sitruunakiisseli vaahdon joukkoon.
4. Halkaise jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Kiinnitä irtopohjavuoka uudelleen ja täytä kakku siihen tekeytymään. Nosta ensimmäinen pohjalevy vuokaan ja kostuta. Lisää puolet sitruunatäytteestä ensimmäiselle pohjalevylle. Tee samoin toinen kerros ja nosta kolmas kakkulevy kanneksi. Peitä vuoka kelmulla ja anna vetäytyä jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään.
5. Kuorrutusta varten sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa lyhyissä jaksoissa (sekoita välillä). Anna suklaan jäähtyä haaleammaksi ja sekoita joukkoon ranskankerma.
6. Poista kakku vuuasta. Levitä kuorrutus tasaisesti kakun pintaan ja reunoille.
7. Koristele kakku suklaarouheella ja sitruunankuoren suikaleilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti