lauantai 21. maaliskuuta 2015

Kylmäsavulohi-kastike pastalle

Molemmat lapset meidän aikuisten lisäksi syövät mielellään kylmäsavulohta. Heistä vanhempi löysi MeNaiset 11/2015-lehdestä Teresa Välimäen savulohipastan. Tässä alkuperäinen ohje:

4 annosta
150g kylmäsavulohta
1 dl tuoreita yrttejä (esimerkiksi basilikaa tai tilliä)
1/2 sitruunan mehu
400g spagettia
2 dl kermaa
2 tl dijonsinappia

1. Laita pastavesi kiehumaan. Pilko savulohi karkeasti suikaleiksi ja hienonna yrtit. Puolita sitruuna.
2. Laita pastat kiehuvaan, suolattuun veteen. Kuumenna pienessä kattilassa kerma. Lisää sinappi, savulohi ja anna kiehua, kunnes pasta on kypsää. Valuta pasta. Sekoita pasta ja kastike. Viimeistele sitruunanmehulla ja yrteillä.

Meillä tuunattiin seuraavasti:
- lohta 300g
- sitruunan tilalla 2 limeä
- tilliä laittelin kuivattuna jo kastikkeen sekaan.
- kastike ja pasta sekoitettiin toisiinsa vasta lautasella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti